Bogoljub Karić: Aktivistaidruštveniipolitički

Bogoljub Karić je kao i mnogi poslovni ljudi i političari XXI veka: Ponosi se svojim poslovnim poduhvatima i snovima da napravi ogromnu razliku na političkoj sceni. Međutim, on je takođe aktivan na sajtovima društvenih medija, kao što je Instagram – savršena platforma za promociju svog poslovanja, njegovu političku ideologiju, pa čak i njegov društveni život. Ovde je popis socijalnih i političkih aktivnosti u kojima je Karić angažovan ovih dana.

Karić je angažovan u međunarodnim i domaćim političkim i društvenim krugovima. Prema njegovim rečima, on poseduje solidnu reputaciju u najvišim političkim institucijama širom sveta. U stvari, imao je priliku da se sastane s nekoliko predsednika, šefova država, uticajnih privrednika i senatora koji su povezani s najvećim i najvažnijim medijskim preduzećima, kompanijama, nevladinim organizacijama i humanitarnim organizacijama širom sveta.

Glavna oblast fokusa biznismena i političara je važnost razvijanja odnosa među pojedincima različitog etničkog porijekla. Karić se takođe bori za zaštitu ljudskih prava, jer ih smatra osnovom ekonomskog razvoja i demokratije u svim zemljama. Karić dodatno promoviše demokratski proces u Jugoslaviji i poziva na integraciju Srbije, Crne Gore i Jugoslavije.

Karićev krajnji cilj? Da vidi Balkan — ili Jugoistočnu Evropu –kako postajeprosperitetni deo Evrope. Zbog toga su Karićeve kompanije započele nekoliko programa promovisanja saradnje etnički mešovitih regiona u Srbiji, kao i na Kosovu, Albaniji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Karić je 2004. godine ušao na političku scenu s ciljem da postane predsednik Srbije. Na kraju krajeva, koji je bolji način da se promene u Istočnu Evropu dovedu do moćne pozicije predsednika? Međutim, Karić je dobio samo 20 odsto glasova. Kasnije je stvorio i registrovao političku partiju pod nazivom Pokret Snaga Srbije, koja je u septembru 2004. godine učestvovala na lokalnim izborima. Danas, Karić ostaje veoma uticajan kako politički tako i društveni u svom delu sveta.